Vind je het lastig om je traumatische ervaringen een plek te geven? EMDR therapie ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kan je verlichting bieden. Deze therapie zorgt ervoor dat de nare herinneringen haar kracht en emotionele lading verliezen. Hierdoor zal je merken dat je beter met je gedachten om kunt gaan, de nachtmerries afnemen en je zal meer rust zult krijgen. Als EMDR therapeut in Eindhoven zorg ik ervoor dat je beter kunt omgaan met je psychische klachten. EMDR is een redelijk nieuwe therapie waarbij wetenschappelijk bewezen is dat het effectief is. Dat was voor mij de reden om ook EMDR in Eindhoven aan te bieden.

Werkwijze EMDR therapie Eindhoven


Wij starten door je te laten terugdenken aan de nare gebeurtenis. Dat kunnen beelden, gedachten en gevoelens zijn. Dan ga je terug denken aan het trauma  in combinatie met afleidende klikjes. Je zult dit om en om links en rechts waarnemen. Je merkt tijdens de sessie al dat de emotionele lading minder wordt. Soms is 1 sessie al genoeg om geen last meer te ervaren. Na een of een aantal sessies zul je merken dat je minder last hebt van:

  • Verhoogde prikkelbaarheid;
  • Schrikreactie;
  • Slaapproblemen;
  • Concentratieproblemen;
  • Negatieve gedachtes;
  • Negatieve gevoelens.

Over het algemeen nemen de klachten na een korte periode af waardoor je je weer bezig kunt houden met je dagelijkse bezigheden. Met EMDR in Eindhoven blijven de feiten bestaan maar wordt de emotionele lading veel minder.

EMDR wordt sinds kort ook ingezet bij burnout, angstige gevoelens of gedachtes en paniekaanvallen.

Afspraak maken voor EMDR therapie in Eindhoven


Heb je een ingrijpende ervaring meegemaakt en zoek je EMDR therapie in Eindhoven of omgeving? Blijven de beelden van een verkrachting, verkeersongeval, of een plotselinge dood van een dierbare je leven bepalen? Laat mij je helpen om weer jezelf te kunnen zijn, zonder pijn, verdriet of angst. Maak gerust een afspraak en je gaat merken dat de zwaarte van de gebeurtenis afneemt.

Door de coronacrisis is het niet altijd mogelijk om in mijn praktijk een afspraak te maken. Daarom is het ook mogelijk om EMDR op afstand te doen. Vraag naar de mogelijkheden op 06-53 55 03 65.